090 - 301 30 info@brannlandswardshus.se

Måndag-fredag kl 11-14, fredag 16-20, lördag 12-20 & söndag 12-19

Wärdshusets lunchmeny

Serveras måndagar t om fredagar kl 11-14.

Går även fint att beställa för avhämtning.

26-30 oktober

Korv från Hansens med vitkål, vindelnrökt sidfläsk, senap & potatis
*
Vegetarisk chili, ris & aioli
*
Torsk med räkor, pepparrot, brynt smör, rotsaker & potatis

Högrevsburgare eller Halloumiburgare med pretzelbröd 189,-
sallad, tomat, majonäs, picklad rödlök och BBQ-sås
Pommes bearnaise och coleslaw

Sallad, bröd, kaffe och småkaka ingår i ovanstående rätter kl 11-15 vardagar.

Boka bord på bokning@brannlandswardshus.se eller 090-301 30

Wärdshusets helgmeny 24 oktober – 22 november

Denna meny serveras alla lördagar och söndagar. Fredagar har vi en ny tema-meny varje vecka och den finns även för beställning lördagar och söndagar, se längre ned.

Köksmästarens Varmrätt 169,-
Denna rätt bestäms och byts dagligen.

Stor Våffla 79,-
vispgrädde, hemkokt hjortron- eller blåbärssylt

Ovanstående rätter serveras dagligen fram till kl 15:00

Mat och Sötsaker
serveras hela dagen

Vi rekommenderar vår 3-rätters Wärdshusmeny
Klassisk sikromstallrik
ortens sikrom, creme fraiche, rödlök och smörstekt bröd
*
Svensk ryggbiff
säsongens grönsaker och bearnaisesås
rödvinssås och potatiskaka
*
Hjortronparfait med choklasås
mylta och havresmulor

 

Pris 3 rätter 545,-

Vinpaket
3 utvalda viner passande vår Wärdshusmeny
325,-

Förrätt

Klassisk sikromstallrik
ortens sikrom, creme fraiche, rödlök och smörstekt bröd
175,-

Varmrätter

Wärdshusburgare eller halloumiburgare i pretzelpröd med pommes, bearnaise och coleslaw
Sallad, tomat, picklad rödlök, majonäs och BBQ-sås
189,-

Lax med potatispuré
Rostade rotfrukter och krassesås
245,-

Svensk ryggbiff
säsongens grönsaker och bearnaisesås
rödvinssås och potatiskaka
285,-

Wärdshusets rödbetsbiff
Potatispuré, rostade rotfrukter och brynt smör
225,-

Till barn under 12 år

Barnburgare med bröd
Pommes, grönsaker, ketchup
85,-

Halva varmrätter till halva priset går också bra (ej burgare)

Sötsaker

Hjortronparfait med chokladsås
Mylta och havresmulor
95,-

Hemgjord chokladtryffel
Varierande smaker
30,-

Temamenyer hösten 2020

30 okt -1 november

Burgarfredag!

3 sorters burgare från Fam. Hansens Charkuteri
Wärdshusets Högrevsburgare 189,-
Halloumiburgare 189,-
Lammburgare 189,-
Ost- och tryffelburgare 195,-
Dessert
Våffelhjärtan med glass och goda toppingar 79,-

6-7 november Klassiska rätter

Förrätt
Skagentoast, smörstekt bröd, citron, grönsaker 125,-
Varmrätt
Svensk ryggbiff på planka med gratinerat potatismos 285,-
bearnaise, rödvinssås, baconlindade haricovertes och bakad tomat
Dessert
Gräddfilspannacotta, hallonkompott och brownie 85,-

8 november firar vi Far!

Förrätt
Skagentoast, smörstekt bröd, citron, grönsaker 125,-
Varmrätt
Svensk ryggbiff med potatiskaka 285,-
bearnaise, rödvinssås, säsongens grönsaker
Dessert
Gräddfilspannacotta, hallonkompott och brownie 85,-

3- rätter 475,-