090 - 301 30 info@brannlandswardshus.se

Fredag 24/3 17-22, Lördag & Våffeldagen 25/3 13-20 & söndag 25/3 13-17 Övriga dagar öppet för sällskap som förbokar!

Meny för vardag och fest

HELGEN 24-26 MARS
Snacks
Ölkorv från Hansens charkuteri 65,-
Salta mandlar 55,-

Plankstek med svensk oxfilé 325,-
Gratinerat mos, bearnaise, tomat, harricot vertes

Våfflor (det är ju våffeldagen den 25:e)
Nygräddad stor våffla med vispgrädde och hjortron eller blåbärssylt 89,-
Matvåffla
Stor nygräddad våffla med grönt, krämig lax- och skaldjursröra och citron 175,-

Dessert
Mocca- och chokladparfait med hallon 75,-

LUNCHMENY
för förbeställning till sällskap måndag – fredag kl 10:30-13:30

SKAV 225,-
Renskav med svamp, serveras med kokt potatis och rårörda lingon
Veg: Oumphskav med svamp, serveras med kokt potatis och rårörda lingon

MEDALJONGER 189,-
Viltfärsmedaljonger med kantarellsås, potatis, lingon och säsongsgrönsaker
Veg: Soya- och grönsaksmedaljonger med kantarellsås, potatis, lingon och säsongsgrönsaker

LAX- och GRÖNSAKSBIFF 199,-
Laxfärsbiff med dillslungad potatis, citronaioli och grönsaker
Veg: Grönsaksbiff med dillslungad potatis, citronaioli och grönsaker

BURGARE 225,-
Högrevsburgare från Hansen Chark serveras med pretzelbröd, sallad, tomat, majonäs picklad rödlök och BBQ-sås.
Pommes, bearnaise och coleslaw
Veg: Halloumiburgare eller Soyafärs- och grönsaksburgare (Vegansk) med serveras med pretzelbröd, sallad, tomat,
majonäs (vegansk mayonäs) picklad rödlök och BBQ-sås.
Pommes, bearnaise och coleslaw

SÖTSAKER
Hembakad småkaka 15,-
Hembakad mjuk kaka med vispgrädde 65,-
Mocca- och chokladparfait med hallonsås och havreflarn 125,-
Vit chokladkaka med hjortron och grädde 125,-
Chokladkaka med hjortronsorbet (vegansk) 125,-

Förbeställ din lunchmeny minst fem vardagar i förväg, samma meny till hela sällskapet gäller med undantag för eventuella specialkostbehov. Vi öppnar restaurangen för lunchsällskap på minst 14 personer. Är ni färre än 14 personer? Kontakta oss ändå så ska vi se vad vi kan erbjuda, vi kanske redan har öppet för andra bokningar.
Lunchmeny går att beställa mellan kl 10:30-13:30 vardagar. I lunchen ingår vatten, vår goda kålsallad, bröd och kaffe.
Firar ni något eller önskar en dukning med vita tygdukar på bordet så ordnar vi gärna det till en kostnad av 30 kronor per person.

BARNMENY
Barn t om 12 år äter halva portioner till halvt pris av våra lunchrätter i sällskap från 14 personer och uppåt.

WÄRDSHUSETS 3-RÄTTERS MENY
Ni väljer själva era 3 rätter, pris 575,- per person
Menyn kan beställas veckans alla dagar till lunch eller middag

FÖRRÄTT

Toast Skagen
Krämig Skagenröra på smörstekt bröd
sallad, tomat, gurka, citron och dill
(Går att få vegansk med tångromsröra)

Rökt svensk fläskfilé från Fam. Hansens Charkuteri
Friterad rotsaksjulienne, västerbottensostcréme och mandelpesto.

Carpaccio på betor (vegansk)
Friterad rotsaksjulienne, krassecréme och mandelpesto

HUVUDRÄTTER

Ugnsbakad lax
Jordärtskockspuré, smörstekt sparris, picklad lök, sötad bakad citron och örtcréme

Renskavspanna med grädde och trattkantareller
potatis, lingon och lök

Variation på grönsaks- och soyafärsbiffar (vegansk)
Jordärtskockspuré, stekta grönsaker, picklad lök och örtcréme

BARNMENY
Barn t om 12 år äter halv portion till halvt pris av våra varmrätter, gäller i sällskap från 12 personer och uppåt.

DESSERTER
Mocca- och chokladparfait med hallonsås och havreflarn

Vit chokladkaka med hjortron och grädde

Chokladkaka med hjortronsorbet (vegansk)

Boka bord på bokning@brannlandswardshus.se eller 090-301 30.

Förbeställ Er meny minst fem vardagar i förväg, samma meny till hela sällskapet gäller med undantag för eventuella specialkostbehov. Vi öppnar restaurangen för sällskap på minst 12 personer. Är ni färre än 12 personer? Kontakta oss ändå så ska vi se vad vi kan erbjuda, vi kanske redan har öppet för andra bokningar.
Firar ni något eller önskar en dukning med vita tygdukar på bordet så ordnar vi gärna det till en kostnad av 30 kronor per person.

Vi vill göra Er uppmärksamma på våra avbokningsregler.
Avbokning av förbeställda måltider på Wärdshuset, cateringbokningar, kurser, dryckesprovningar och övriga arrangemang för upp till 20 personer gäller att avbokningen/ minskning av antal ska göras minst 20 dagar innan bokat datum. Görs avbokningen/ minskningen av antal senare än 20 dagar men innan 10 dagar debiteras 50% av beställningens värde. Görs avbokningen/ minskning senare än 10 dagar innan bokat datum debiteras beställningens hela värde.

För bokade måltider, cateringbeställningar, kurser, dryckesprovningar och övriga arrangemang från 21 personer och fler gäller avbokning minst 30 dagar i förväg. Avbokningar/ minskningar av sällskap mindre än 30 dagar innan debiteras 50% av beställningens kostnad. Avbokningar gjorda mindre än 14 dagar innan beställningens datum debiteras full kostnad för hela sällskapet eller de personer som uteblir.
För offererade evenemang, kurser, bröllop och fester gäller de i offerten skrivna reglerna.