090 - 301 30 info@brannlandswardshus.se

Mors Dag 28 maj kl 12-20. Övriga dagar och alla kvällar öppet för sällskap som förbokar!

Om oss

Vi som driver verksamheten på Brännlands Wärdshus sedan 2009 heter Kristina och Michael Hansen.

Michael har en lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Han är utbildad kock i Danmark och har där arbetat på restauranger och värdshus. 2 ½ år arbetade han som chef de cuisine på det fem-stjärniga kryssningsfartyget M/S Vistafjord. Där mötte han Kristina som arbetade som sjuksköterska på fartyget och när de mönstrade av så flyttade båda till Umeå där de bott sedan 1998.

I Umeå började Michael på ICA Gourmet som ansvarig för butiksköket och har även varit enhetschef för Restaurang Universum. Michael driver också sedan våren 2013 Fam. Hansens charkuteri. Charkuteriet arbetar med lokala råvaror och tillverkar färska korvar, salami, lufttorkade produkter och mycket mer.

Kristina är utbildad sommelier och står för den dagliga driften och planeringen på Wärdshuset. Mat och dryck har alltid varit ett stort intresse. Med ett förflutet i operationssjuksköterskeyrket har Kristina tagit med sig mycket av sin tidigare erfarenhet in i restaurangbranchen. Fokus på noggrannhet och glädjen att få arbeta med människor i olika situationer i livet har alltid varit viktiga. Både Michael och Kristina brinner båda för det de gör och det kommer varje gäst att märka i den goda maten, den personliga servicen och den ombonade miljön som finns på Brännlands Wärdshus.