090 - 301 30 info@brannlandswardshus.se

Måndag-fredag kl 11:00-15, fredag 16-20, lördag 12-20 & söndag 12-19, köket stänger 1 tim innan restaurangen

Julbord 2020

2020 serveras julbordet fr o m den 27:e november t om den 22:a december.

Årets julbord blir precis lika gott och generöst som alltid. Situationen är dock annorlunda och speciell med tanke på Covid-19. Hur kommer vi att hantera detta?  Vi har färre platser för att undvika trängsel, sittningstiderna startar tidigare och slutar senare, vi kommer som vanligt att visa ut er sällskapsvis till julbordet och presentera den goda maten. Vi kommer inte att ta emot så många gäster samtidigt utan hänvisar er till en tid där vi kan garantera att det inte uppstår trängsel. Detta gör att du som gäst kanske inte kan komma exakt den tid du önskar utan måste vara mer flexibel.
Tillsamman hjälps vi åt och håller avstånd, tvättar händer och stannar hemma vid förkylningssymtom.

Varmt välkomna att boka ditt julbord även i år!

Lunchsittning vardagar från kl 10:30
Lunchsittning helger från kl 12:00
Kvällssittning alla dagar från kl 16:00

Lunchsittning måndag t om söndag 495,- inkl moms, kaffe ingår och måndag – fredag ingår även julmust, lättöl och vatten.

Kvällsittning måndag – söndag 595,- inkl moms. Kaffe ingår.

Barnpriser 0-12 år: 25 kr per år, ex: 0-1 år 25,- 5-6 år 150,- och 12 år 300,-

Vegetariskt & veganskt alternativ till julbord, 3- rättersmeny pris 425,- inkl. moms. Kaffe ingår.

Julbord för catering till Er, pris 445,- inkl moms. Julmust eller lättöl 18,- tillval av desserter och konfekt pris 25,- st, se meny nedan.

Upplev vårt fantastiska julbord! Vi vågar påstå att vi är unika eftersom all mat hos oss lagas av oss själva från grunden. Fisk-och sillrätter lagas på Wärdshuset och alla charkuterier, korvar och syltor görs på vårt eget charkuteri, Fam. Hansens charkuteri.

Köttråvarorna kommer från bönder i byarna runt Umeå. Du kommer att finna alla de traditionella rätterna men även några utstickare såsom björnsalami, lammprinskorv och som vanligt godbitarna från det danska julbordet! Småkakorna bakas förstås med smör och knäcken kokas efter gammalt beprövat recept.

Goda lokalproducerade öl, spännande viner och alkoholfria drycker finns för alla smaker. Se hela menyn nedan.

Varmt välkomna till en matupplevelse utöver det vanliga!

Julbordet på Brännlands Wärdshus

Så här såg 2019 ut, meny för 2020 kommer lite närmare.

Sill, fisk- och äggrätter
Löksill
Julsill 2019 [öl, vanilj, apelsin]
Brantevikssill
Lakritssill med citron och vodka

Senapssill
Kräft- och brännvinssill
Västerbottenostsill
Citron- och dillsill
Romsill

Ört- och vitlökssill
Stekt inlagd strömming

Matjesillsallad
Inlagd lax
Inlagd abborre

Tomatströmming
Kaviarströmming

Ansjovistårta

Ägg med räkor
Äggrulle med sikrom

Inkokt lax
Citron- och fänkålsgravad lax
Laxpaté
Varmrökt lax
Böckling
Fisktårta

Kallskuret och charkuterier
Senapsgriljerad julskinka
Dansk rullsylta
Kalvsylta
Kycklingpaté med pistage, rosmarin och vitlök
Älgsalami
Björnsalami
Lammsalami
Julsalami
Tryffelsalami
Stöcksjöskinka
Bakad leverpastej
Mortadella
Gravat lamm med ramslök
Pastrami på kotlettrad av utegris
Grisfotaaladåb
Kokt tunga
Rökt grishjärta
Rökt gåsbröst
Rökt kalkon
Rökt Nötstek
Rökt lammfilé/ entrecote

Rökt lammstek
Hel rökt dovhjortsfiol

 Tillbehör
Dansk Remouladsås
Senapssås
Örtcréme

Romsås
Senap
Grovsenap
Tranbärssenapsenap
Mimosasallad
Rödbetssallad
Pepparrotscréme
Cornichonger
Rödbetor
Cumberlandsås
Katrinplommon
Lingonsalsa
Äppelmos
Rödlöksmarmelad

Syltad svamp

Småvarmt
Köttbullar
Prinskorv
Lammprinskorv
Revbensspjäll
Janssonsfrestelse
Stekt panerad rödspätta
Dansk pastej
Omelett
Rödkål

Brunkål
Potatis
Julkorv med grov senap*
Lutfisk med vitsås och ärtor*
Dopp i grytan*

Bröd, smör och ost
Cheddarost
Bregott
Krydd- och äppelfett
Västerbottenostsmör
Vörtbröd*
Danskt rågbröd*
Tunnbröd
Knäckebröd

Ost, kex och frukt
Västerbottenostkex
Fröbröd
Torkade fikon

Dadlar
Mandariner
Vindruvor
Juläpplen
Pepparkakor
Småkakor
3 sorters lokalt producerade ostar*
Fikon- och portvinsmarmelad

Desserter
Dansk ris alá malta med körsbärssås
Amarettocréme med pepparkakssmulor
Salt kola panna-cotta med chokladmousse, mylta och nötter
Kanelbrylée

Konfekt
Knäck
Lakritsknäck
Ischoklad
Fudge
Chokladfudge
Polkagrisar
Julskum
Praliner
Brända mandlar

* = Beställes från köket

 

 

Vi förbehåller oss rätten att ändra julbordets innehåll.

Vegetarisk julmeny

Första serveringen

”Auberginesill” x 3 med kokt potatis*

Ägghalva med (tångkaviar*)

Västerbottensostcréme (med syltade kantareller*)

Senapsgriljerad kålrot*

Andra serveringen

Rödbets- och soyafärsbiff*

Kidneybönslimpa*

Morot- och linsjärpe*

Grön soyabönsboll*

Vegetarisk Janssons med kapris*

Kokt potatis

Utöver dessa rätter finns bröd, ost, tillbehör och gröna rätter på julbordet som gästen plockar själv.

Tredje serveringen

Julbordets frukt, nötter, desserter och konfekt.

Till de som äter veganskt serverar vi ovanstående rätter märkta* utöver det som finns på julbordet. Dessert, 2 sorters lokalproducerad choklad och rawfoodbollar.

Varmt Välkomna

Kristina och Michael med personal

Julbord för catering

Lagat med lokala råvaror från grunden av kockarna på Brännlands Wärdshus och på vårt eget charkuteri, Familjen Hansens Charkuteri

Fisk

4 sorters sill

Ägg med räkor och majonäs

Inkokt lax

Gravad lax

Fisk- & skaldjurspaté

Kallskuret

Senapsgriljerad julskinka

Dansk rullsylta

2 sorters salami

Kalvsylta

Rökt lammstek

Bakad leverpastej

Bröd & ost

Julost

Smör

Vörtbröd

Tunnbröd

Småvarmt

Köttbullar

Prinskorv

Janssons Frestelse

Kokt potatis

Dessert

Dansk Ris a lá Malta med mandel & körsbärssås

Tillbehör

Senapssås

Örtcréme

Grov senap

Mimosasallad

Rödbetssallad

Äppelmos

Tillval

Ost, marmelad & kex

Konfekt (knäck, pralin & ischoklad)

Amarettocréme med pepparkakssmulor

Småkakor, 3 st

Pris per tillval 25,-
Cateringjulbordets pris 397,- ex moms och 455,- inkl moms. Minsta antal för beställning 20 personer. Utkörningsavgift 246,- ex moms & 275,- inkl moms tillkommer inom Umeå. Beställaren ansvarar för att återlämna värmeboxar mm om annat ej överenskommits senast kl 13:00 dagen efter.